Hoppa till huvudinnehåll

Niklas bruschetta med tillhörande Waldorfsallad

Niklas tillreder en smaklig bruschetta med gröna ärtor och mascarpone. Till den gör han en klassisk Waldorfsallad med granatäpple.

Ingredienser

Anvisningar: 
Bruschetta med gröna ärtor och mascarpone

Grilla brödskivorna i lite olja i en grillpanna. Gnugga en vitlöksklyfta mot brödet. Mosa ihop ärtor, mascarponeost, lite citronsaft, vitvinsvinäger och hackad persilja. Salta och peppra. Fördela på det grillade brödet. Toppa med pecorinoost och dekorera med några kvistar färsk persilja.

Niklas Waldorfsallad med granatäpple

Börja med att göra dressingen i en skål. Vispa ihop äggula, dijonsenap, vinäger, salt och peppar. Blanda i matoljan, lite i taget. Använd inte olivolja. Gröp ur granatäpplet, skiva sellerin och tärna äpplet. Blanda ner i dressingen. Toppa med valnötterna och russinen. Vänd ner sallaten precis innan servering så att den inte sjunker ihop. Servera till bruschettan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi