Hoppa till huvudinnehåll

Jordgubbsconsommé med fläderskum

Om du söker desserten som smakar sommar - har du hittat den!

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Fläderskum:
Lös gelatinet i kallt vatten i några minuter. Koka upp lite av grädden, lägg i socker och gelatin. Rör i flädersaften och den resterande grädden. Låt svalna.

Häll sedan ner i sifonen men fyll inte mer än till hälften. Skruva i patronen, så att det pyser till. Du behöver en gräddsifon med en N20-patron. Obs! Det går inte att använda en kolsyrepatron! Skaka om och ställ kallt. Lägg jordgubbarna i en kastrull. Häll på vatten och socker och ge ett snabbt uppkok. Plasta och sätt i ett vattenbad, ca 30 minuter. Sila sedan bort jordgubbarna genom ett durkslag.

Lägg några hallon i botten på portionsglas, häll på consommé. Toppa med fläderskummet och gärna med lite krossade maränger.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi