Mycket saftigare än så här blir inte en kötträtt. Det är bara att smöra kråset!
Ingredienser
- 1.5 kilogram (kg) grisribs- revbensspjäll
- 1 tesked (tsk) kanel
- 1 tesked (tsk) chili
- 2 matsked (msk) farinsocker
- 2 tesked (tsk) salt
- 1 tesked (tsk) svartpeppar
- 100 gram (g) svarta bönor
- 100 gram (g) kidneybönor
- 100 gram (g) black eye bönor
- 1 st gul lök
- 1 paket bacon
- 3 matsked (msk) muscovadosocker
- 3 matsked (msk) chilisås
- 1 matsked (msk) dijonsenap
- 1 matsked (msk) äppelcidervinäger
- 2 st lagerblad
- olja
- salt
- svartpeppar
- 1 st lime- Sås
- 1 st chilifrukt- Sås
- 1 st schalottenlök- Sås
- 1 deciliter (dl) yoghurt- Sås

Lägg köttet på en plåt. Gör en torr rub genom att blanda ingredienserna (kryddorna) och gnid in i köttet. Plasta och ställ kallt. Låt dra in i ett 1-2 timmar. Stek sedan i ugnen minst 40 minuter på 175°C.
Bakade bönor:
Blötlägg bönorna enligt anvisningar på förpackningen. Koka bönorna 10-15 minuter.
Hacka lök och bacon och stek mjukt i olja. Häll i socker, chilisås och senap. Låt koka ihop och häll över äppelcidervinäger. Lägg bönorna i en ugnsform och blanda i såsen. Lägg i lagerblad, salta och peppra och låt gå i ugnen itillsammans med köttet.
Sås:
Pressa ner lime i yoghurten. Hacka lök och chili fint och blanda ner. Salta och peppra.
Servera ribsen med bakade bönor och sås.