Hoppa till huvudinnehåll

Oxsvanssoppa med smördegslock

Paris är staden för alla matälskare. Gourmanden har hela staden som sitt slagfält. Det finns caféer, bistroer, brasserier och de många etniska köken. Den här gången bjuder Paul på en riktig klassiker, en bistrostänkare med mycket kärlek.

Ingredienser

Anvisningar: 

Stek oxsvans på plåt i ugn i 225°C i ca 20 minuter eller tills köttbitarna blivit mörka.

Skala, skiva och stek grönsakerna i 3-4 minuter.

Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och slå på iskallt vatten. Koka i tre timmar eller tills oxsvansen lätt glider av benet. Skumma emellanåt.

Lyft grönsakerna tidigare när de är mjuka. Sila buljong och reducera.

Plocka oxsvans och blanda den med grönsakerna i serveringsskålar.

(Skölj och tärna märg, om benbitarna har märg.

Lägg i skålar och häll på buljong.

Kavla ut smördeg och pensla med äggula. Pensla kanten på serveringsskålarna med äggula. Gulan fungerar som lim.

Täck serveringsskålarna med smördeg. Skär bort överflödig deg, men lämna en kant på 1,5 cm.

Baka i ugn på 200°C i 5-8 minuter.

Oxsvanssoppa med smördegslock

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi