Hoppa till huvudinnehåll

Cha Shao - grillad fläskkarré

Hemma hos syskonen Cheung i Stockholm hämtar Niklas Ekstedt inspiration från det kantonesiska köket. Här bjuder syskonen Cheung på en typisk kinesisk fläskkarré.

Ingredienser

Anvisningar: 

Hemma hos syskonen Cheung i Stockholm hämtar Niklas Ekstedt inspiration från det kantonesiska köket. Här bjuder syskonen Cheung på en typisk kinesisk fläskkarré.

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär köttet i stora avlånga bitar, så att varje bit blir som en fläskfilé. Marinera i dubbla plastpåsar, helst över natten.

Sätt ugnen på 200 grader.
Grilla köttet mitt i ugnen i 20-30 minuter. Innertemperaturen ska bli 70 grader.

Låt köttet vila lite och skär sedan upp det i ca 1 cm tjocka skivor. Servera med ris.

Recept av syskonen Cheung.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi