Hoppa till huvudinnehåll

Sej på majs- och potatisbädd med mangosalsa

En härlig fiskrätt vars smak kompletteras med majs och toppas en tillhörande salsa med sting.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Sej på majs- och potatisbädd

Häll olja i en ugnsfast form. Skala och skiva lök och lägg i formen. Tvätta och finstrimla potatisen. Skär av majskornen från kolven och blanda ner majs och potatis i formen. Hacka vitlök och lägg över potatisen.

Häll på vatten eller vin. Smaksätt med salt och peppar och klicka ut smöret. In i ugnen på 175 grader. Efter 20-30 min tas formen ut och fiskfiléerna läggs på. Om filéerna är frysta måste de tinas innan. Salta och peppra filéerna och sätt in i ugnen igen i ytterligare ca 15 min.

Toppa med mangosalsa och eventuellt färska örter innan servering.

Mangoslasa

Skala och kärna ur gurkan. Plocka ur kärnhuset ur paprikan. Skär bort skalet på mangon. Hacka mangon, gurkan och paprikan i små bitar. Finhacka löken och stek den tillsammans med mango, gurka och paprika i lite matolja på låg värme.

Slå på vin och vinäger. Smaksätt med socker, salt, peppar och eventuellt urkärnad och finhackad chili. Låt koka ihop på svag värme i ca 15 min.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi