Hoppa till huvudinnehåll

Pauls kungliga barnmat

För att öka intresset och förståelsen för mat, är det lättast att låta barnen delta i matlagningen eller att de får komma med förslag på tema till kvällens middag. Paul tillreder en kungamiddag tillsammans med Albin 7 år och Hilda 8år. Det blir "Prinsessan på ärten" som varmrätt och Fattiga Riddare som dessert.

Ingredienser

Anvisningar: 

För att öka intresset och förståelsen för mat, är det lättast att låta barnen delta i matlagningen eller att de får komma med förslag på tema till kvällens middag. Paul tillreder en kungamiddag tillsammans med Albin 7 år och Hilda 8år. Det blir "Prinsessan på ärten" som varmrätt och Fattiga Riddare som dessert.


Prinsessan på ärten

Prinsessan på ärten

Förbered alla ingredienser. Stek rösti, färsbiffar, ägg, kyckling, bacon och skiva grönsakerna. Blanda ihop såserna. Nu får barnen själv välja vilka ingredienser de vill sätta ihop till en hög bakelse som liknar madrasslagren i prinsessans säng. Stick en pinne genom bakelsen så att den hålls ihop. Till sist ska du komma ihåg det allra viktigaste, att ställa allt på en ärta.

Fattiga riddare

Fattiga riddare

Vispa ägg och mjöl. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och socker. Vänd brödet i smeten och stek gyllenbruna. Blanda socker, kanel och eventuellt kardemumman. Vänd bröden i sockerblandningen. Om du vill lyxa till det kan du göra som Albin föreslog och riva mörk choklad över dina fattiga riddare. Servera med vaniljglass.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi