Hoppa till huvudinnehåll

Chili - Jamaican Jerk glace

Det finns en uppsjö av olika chilifrukter och alla har olika smaker och styrka. Paul använder chili både som en krydda och som ett element att balansera maten med. Chili bryter t.ex. väldigt bra mot en fet rätt. Här bjuder han på en härligt het glace.

Ingredienser

Anvisningar: 

De flesta människor förknippar chilifrukten bara med hetta, törst och en brännande känsla i munnen. Men det finns en uppsjö av olika chilifrukter och alla har olika smaker och styrka. Paul använder chili både som en krydda och som ett element att balansera maten med. Chili bryter t.ex. väldigt bra mot en fet rätt. Här bjuder han på en härligt het glace och Chokladmousse med sting.

Skala och kärna ur grönsaker, chili och vitlök. Koka av grönsaker hastigt och lägg i matberedare tillsammans med torra kryddor och riv i ingefära. Mixa slätt och slå över i kastrull. Sjud i ca 30 min och smaka av med salt och sherryvinäger. Stek kött och pensla på med glace.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi