Hoppa till huvudinnehåll

Rabarberkompott med mandelcrunch

Söt rabarber i kombination med sötmandel för sommarens goda stunder. Prova också att byta ut rabarbern mot krusbär. Smaskigt!

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 175°.

Skålla sötmandeln. Blanda mjöl, rågflingor och socker med rumsvarmt smör. Finfördela till en grynig massa och blanda ner mandeln. "Smula" ut på ugnsplåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter tills det blir gyllenbrunt.

Kompott:
Skala och skiva rabarbern tunt. Blanda rabarber, socker och vaniljstång i en kastrull. Lägg gärna i några skivor rödbetor för färgens skull. Låt koka ihop till en kompott.

När kompotten är färdig, plocka ur rödbetsskivorna och vaniljstången. Fördela i portionsformar eller glas. Strö mandelcrunchen över.

Tips:
Byt gärna ut rabarbern mot krusbär!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi