Hoppa till huvudinnehåll

Tom kaa gai - thailändsk kycklingsoppa

Portion med thailändsk kycklingsoppa
Portion med thailändsk kycklingsoppa Bild: Yle/Carina Ahlskog soppor,recept,Strömsö (tv-program),Paul Svensson

Inspirerad av det thailändska köket bjuder Paul oss på en thailändsk kycklingsoppa, Tom kaa gai.

Ingredienser

Anvisningar: 
Portion med thailändsk kycklingsoppa
Portion med thailändsk kycklingsoppa Bild: Yle/Carina Ahlskog soppor,matrecept,Strömsö (tv-program),Paul Svensson

Inspirerad av det thailändska köket bjuder Paul oss på en thailändsk kycklingsoppa, Tom kaa gai.

Gör så här:

Koka upp kokosmjölken och lägg i finskuren galangal, bankat citrongräs, limeblad, vitlök, bankade korianderrötter och chili. Låt dra i 30 min. Snitta kycklingbröstet fint, salta och peppra. Stek kycklingen krispig med lite limeblad och galangal. Vänd över och baka klart i ugn på 120°C till en innertemp på 65°C. Stek äggplanta med vitlök tills gyllene och avsluta med zucchini och champinjon. Pressa limejuice och häll fisksås i kokosgrunden. Koka nudlarna. Servera i djup skål. Lägg nudlar i bottnen på skålen, lägg på de stekta grönsakerna och den skivade kycklingen. Slå sedan kokosgrunden över köttet. Garnera med korianderkvistar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi