Hoppa till huvudinnehåll

Kalvköttbullar med sockerärtssallad och dressing

Niklas bjuder på köttbullar av kalv med tillhörande sallad och yoghurtdresing.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Blanda färsen med de torra ingredienserna. Finhacka lök och tillsätt tillsammans med lite senap. Blanda ihop och forma till ca 20 st små runda köttbullar.

Stek på ganska hög värme i 5-10 minuter. Skaka på pannan för att få jämn färg.



Sockerärtssallad med yoghurt- och myntadressing

Skölj sockerärtorna. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en panna med olja. Grovhacka ärtorna och färsk dragon. Lägg ner i kastrullen i några minuter.

Gör en dressing genom att blanda yoghurt med citronjuice, salt och peppar. Hacka ner färsk mynta (eller persilja).

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi