Niklas bjuder på köttbullar av kalv med tillhörande sallad och yoghurtdresing.
Ingredienser
- 400 gram (g) kalvfärs
- 0.5 st gul lök
- kanel
- koriander
- spiskummin
- senap
- rypsolja
- smör
- salt
- svartpeppar
- 400 gram (g) sockerärtor- Sockerärtssallad
- 1 st schalottenlök- Sockerärtssallad
- 1 klyfta vitlök- Sockerärtssallad
- 2 matsked (msk) dragon- Sockerärtssallad
- 1 deciliter (dl) matlagningsyoghurt- Sockerärtssallad
- 2 matsked (msk) citronsaft- Sockerärtssallad
- 2 matsked (msk) olivolja- Sockerärtssallad
- mynta
- salt
- svartpeppar
Anvisningar:
Gör så här:
Blanda färsen med de torra ingredienserna. Finhacka lök och tillsätt tillsammans med lite senap. Blanda ihop och forma till ca 20 st små runda köttbullar.
Stek på ganska hög värme i 5-10 minuter. Skaka på pannan för att få jämn färg.
Sockerärtssallad med yoghurt- och myntadressing
Skölj sockerärtorna. Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs i en panna med olja. Grovhacka ärtorna och färsk dragon. Lägg ner i kastrullen i några minuter.
Gör en dressing genom att blanda yoghurt med citronjuice, salt och peppar. Hacka ner färsk mynta (eller persilja).
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi