Hoppa till huvudinnehåll

Vårkyckling med pepparrotshummus

I den halländska myllan vilar en rot som kan få en vuxen karl att brista ut i gråt. Niklas använder pepparroten för att ge sting åt en hummus som serveras till färsk vårkyckling.

Ingredienser

Anvisningar: 

I den halländska myllan vilar en rot som kan få en vuxen karl att brista ut i gråt. Niklas använder pepparroten för att ge sting åt en hummus som serveras till färsk vårkyckling.

Gör så här:

Skölj och skär purjon. Skiva potatisen i tunna skivor och skölj med kallt vatten i durkslag. Skala och skär sellerin i lika tunna skivor som potatisen. Lägg allt i ugnssäker form och ringla rikligt med olivolja över. Salta, peppra och toppa med hackad timjan. Ställ i nedre delen av ugnen på 175 grader.

Bryn kycklingen i några minuter på hög värme i en stekpanna med olivolja, vitlök och rosmarin. Salta och peppra.

Lägg sedan kycklingen på ett ugnsgaller ovanför formen med grönsakerna, så att kycklingsaften droppar ner och ger smak. Grönsakerna behöver lite längre tid än kycklingen, minst 30 minuter. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är ca 72 grader.

Pepparrotshummus

Lägg pepparroten i vatten en stund, så blir den hård och lätt att riva. Dela och skala den. Riv på ett rivjärn, lika stor mängd som hummusen.

Mixa kikärtor med crème fraiche, vitlök, olivolja och citronjuice. Blanda ned den rivna pepparroten. Ringla lite olivolja över och pynta med persilja och ev lite rivet citronskal.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi