Hoppa till huvudinnehåll

Ellas dryckesval till getostgrillad purjolök och lammspett

Om solen gassar ute vid grillen är det extra gott med ett lagom kylt vitt vin eller ett läskande öl. Honungssötman och getosten i löken samt den speciella spiskumminkryddan i lammspetten har fått styra mina val.

Anvisningar: 

Om solen gassar ute vid grillen är det extra gott med ett lagom kylt vitt vin eller ett läskande öl. Honungssötman och getosten i löken samt den speciella spiskumminkryddan i lammspetten har fått styra mina val.

1. Château Carsin

Den finska vinmakaren Juha Berglund har från sina vinmarker i Bordeaux skapat ett livfullt vitt vin med dofter av honung, ananas och gula äpplen. Efter en stund i glaset dyker också intressanta doftspår av fänkål och lakritsrot upp. Vinets syra är finstämd och inte dominant, så det ska inte finnas för mycket syra i maten. Den aromatiska druvan Sémillon ser till att backa upp de söta tonerna i rätten, och druvan Sauvignon Blanc klingar fint ihop med getosten.

2. Dryck: Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel
Ett fruktigt och läskande överjäst mörkt veteöl med friska toner av aprikos, smörkola och gula russin. Smaken avslutas med en liten spännande rökarom. Ölet har en försynt humlebeska och en fyllig och frisk smak. Utmärkt till grillat.

Tilläggsinfo: 
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi