När Niklas ställer till med grillfest tillreds även desserten på grillen förstås. Varför har man inte alltid avslutat grillningen med ananas frågar man sig efter att ha provat på detta recept.
Ingredienser
- 1 st ananas
- ingefära- färsk
- 2 matsked (msk) smör
- 1 matsked (msk) farinsocker
- 1 deciliter (dl) pekannötter
- 1 matsked (msk) kokos
- 1 deciliter (dl) mascarpone
- rom eller konjak
Anvisningar:
Gör så här:
Skala och klyfta färsk ananas. Dela ingefäran smått. Gör små snitt i fruktköttet och stoppa in ingefärsbitar. Trä upp på grillspett.
Grilla under lock.
Hacka pekannötterna. Fräs upp smör i en panna. Fräs ihop farinsocker, hackade pekannötter och riven kokos. Lägg i en skål och rör ner mascarponeost och en skvätt rom eller konjak. Servera krämen till den grillade ananasen.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi