Hoppa till huvudinnehåll

Grillade lammracks med tryffeldoftande ärtkräm

Saftigt på grillen! Den tillhörande ärtkrämen är ett verkligt guldkorn för att imponera vid grillbjudningen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Skär små diagonala snitt i racksen så att kryddorna kan tränga in. Gör en rub av kryddorna och gnid in på båda sidor av köttet. Låt gärna marinera ett par timmar eller över natten.

Grilla lammracksen under lock i ytterkanten på grillen. Grilla på båda sidor så dom får färg. Låt dem sedan gärna gå färdigt i ugnen, ca 20 minuter. Servera med ärtkräm till.

Tryffeldoftande ärtkräm
Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i dem tillsammans med smör i panna.
Sjud ärterna ca en minut och häll sedan av vattnet. Tillsätt smör, lök, salt och peppar. Smaksätt med tryffeloljan och mixa till helt slät kräm i mixer.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi