Hoppa till huvudinnehåll

Kronärtskocksallad med limegrillad halloumi och lönnsirapsdressing med pinjenötter

Halloumi, en ost av fårmjölk som traditionellt tillverkas på Cypern. Tillverkas även av get- och komjölk. Osten har hög proteinhalt och passar att grillas eller stekas eftersom den inte smälter utan i stället får en krispig yta.

Ingredienser

Anvisningar: 

Gör så här:

Kronärtskocksallad med limegrillad halloumi

Skala skockorna noga och gnid dem med lime så de inte blir bruna. Koka dem utan att det blir mjuka ca 5-10 minuter i lättsaltat vatten med lite vinäger. Lägg också upp ett fat med sallad till serveringen. Grilla kronärtsskockshjärtana snabbt tills de får färg och lägg upp på salladen. Skiva halloumi* och grilla den på hög värme i en grillpanna eller vanlig grill. Lägg upp den på salladen, pressa lime över och peppra. Servera skockorna, salladen och halloumin med lönnsirapsdressingen.

Halloumi, en ost av fårmjölk som traditionellt tillverkas på Cypern. Tillverkas även av get- och komjölk. Osten har hög proteinhalt och passar att grillas eller stekas eftersom den inte smälter utan i stället får en krispig yta.

Lönnsirapsdressing med pinjenötter

Torrosta pinjenötterna i en panna någon minut, utan att bränna dem. Slå på lite olivolja och lönnsirap, limejuice, salt och peppar. Blanda, smaka av, lägg upp i skål eller ringla över salladsfatet.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi