Hoppa till huvudinnehåll

Hälsofrukost

Hälsofrukost
Hälsofrukost Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö mat

Här kommer ett förslag på en underbar och inspirerande frukost som ser till att du återfår krafterna och att du kommer att prestera bättre en någonsin oavsett vad du har tänkt hitta på idag!

Ingredienser

  • 1 deciliter (dl) korngryn- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 0.5 deciliter (dl) grötris- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 2 deciliter (dl) vatten- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 8 deciliter (dl) mjölk- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 2 st kanelstång- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 0.5 matsked (msk) salt- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 4 deciliter (dl) blåbär- Korngrynsgröt med kanel och blåbär
  • 0.5 st vitkål- Energijuice
  • 4 st morot- Energijuice
  • 2 st blodgrape- Energijuice
  • 2 st apelsin- Energijuice
  • 4 skiva hälsolimpa- Smörgås
  • 1 st avokado- Smörgås
  • 0.5 st gurka- Smörgås
  • 3 matsked (msk) solrosfrön- Smörgås
  • 4 skiva bayonneskinka- Smörgås
  • 2 matsked (msk) olivolja- Smörgås
  • balsamicovinäger- Smörgås
Anvisningar: 

Jag tycker att det bästa målet mat på hela dagen är frukosten. Tänk er att vakna på morgonen och någon har dukat upp en både visuell och nyttig frukost på bordet. Det vore något! Här kommer ett förslag på en underbar och inspirerande måltid som kommer att se till att ni återfår krafterna och kommer att prestera bättre en någonsin oavsett vad ni har tänkt hitta på denna dag. Tänk på att använda mycket gröna grönsaker som innehåller antioxidanter.

-Paul-

Korngrynsgröt

Korngrynsgröt med kanel och blåbär

Koka ris och korngryn i vatten under lock. Slå på mjölk, krydda med kanelstång och salt och låt koka krämig. Servera med färska blåbär och god ekologisk mjölk.



Vitkål, morot, grapefrukt och apelsin blir en god energijuice

Energijuice på vitkål, morot, grapefrukt och apelsin

Råsafta morötter och vitkål. Pressa saften av apelsin och grape och blanda. Servera välkyld gärna med is.



Grön smörgås med avokado, solroskärnor och rökt skinka

Grön smörgås med avokado, solroskärnor och rökt skinka

Rosta brödet i brödrost. Dela avokado i klyftor och mosa mot brödet. Skiva gurka tunt och täck brödet. Lägg en skiva skinka på varje bröd och toppa med spenatsallad som smakas av med salt, svartpeppar, olivolja och vinäger. Avsluta med rostade solroskärnor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi