Hoppa till huvudinnehåll

Svartbröd med cidersill

Uppiffad smörgås med cidersill.
Uppiffad smörgås med cidersill. Uppiffad smörgås med cidersill. Bild: YLE/Strömsö svartbröd

Det här tilltugget passar bra som förrätt och passar utmärkt med Ellas uppiffade cidersill. I glasen finns naturligtvis Valderance Cidre Bouché Brut som sillen legat i.

Ingredienser

Anvisningar: 

Här hittar du receptet till Ellas cidersill med tre lökar.

Gör så här:

Grovriv äpple på ett rivjärn. Finhacka löken och finskär dillen. Blanda alla ingredienser med gräddfilen och smaka av med salt och vitpeppar. Lägg lite röra under sillen och toppa med lite finstrimlat äpple och dill.

Vill man lyxa till det så toppar man med lite sik eller laxrom.

Här hittar du Ellas dryckestips till sill.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi