Hoppa till huvudinnehåll

Saftiga kyckling tikka wraps med grön chutney

Haka inte upp dig på osten i marinaden. Det här är ett äkta tandoorirecept. Kockarna började lägga i ost för att turisterna skulle få en mildare variant av äkta tikka. De bytte också ut de starka kryddorna mot mildare.

Ingredienser

Anvisningar: 

Haka inte upp dig på osten i marinaden. Det här är ett äkta tandoorirecept. Kockarna började lägga i ost för att turisterna skulle få en mildare variant av äkta tikka. De bytte också ut de starka kryddorna mot mildare.

Tillagning:

1. Lägg alla ingredienser till kycklingmarinaden i en stor skål och blanda väl. Picka kycklingbitarna på alla sidor med en gaffel och lägg dem i marinaden. Låt marinera i kylskåpet i några timmar. Om du hinner, så låt kycklingen bli rumstempererad innan du steker den.

2. Hetta upp grillen i ugnen till mediumvärme. Pensla grillgallret med olja och lägg aluminiumfolie på en plåt nere i ugnen för att samla upp det som droppar ner. Trä kycklingbitarna glest på spetten så att de inte rör vid varandra. Grilla i 6-8 minuter och vänd spetten efter halva tiden. Ös kycklingen med smör och grilla en minut till. Den är färdig när den är genomstekt och lätt förkolnad i kanterna.

3. Använd en gaffel för att putta kycklingbitarna av spetten och strö eventuellt över chaat masala efter smak. Tag en fjärdedel av kycklingbitarna och lägg dem i en varm tortilla. Toppa med skivade grönsaker och en sked chutney. Skär tortillan i halvor och servera.

Grön chutney

Passar bra med alla tandoorirätter och med de flesta nordindiska aptitretarna. Den håller 4-5 dagar i kylskåp. Du kan tillsätta yoghurt och en nypa socker för att chutneyn skall påminna om det då får på restaurang. Lägger du i kokosflingor får du en sydindisk chutney.

Tillagning:

1. Lägg alla ingredienserna i en mixer och mixa tills blandningen är slät.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi