Hoppa till huvudinnehåll

Stekt hälleflundra med kokos och chilipeppar

En snabbtillredd fräsch fiskrätt som kan vara trevlig variation till våra nordiska varianter av flundrerecept.

Ingredienser

Anvisningar: 
Tillagning:

1. Marinaden: Krossa alla ingredienser, utom fisken, i en mortel . Var generös med kryddor, för de sugs in i fisken. Häll marinaden över fisken och låt den marineras i en skål i åtminstone en halv timme.

2. Blanda mjöl och kokosflingor i en skål. Panera den marinerade fisken i blandningen.

3. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna. Lägg i fisken och stek på medelvärme, i fyra minuter, utan att vända eller flytta fiskarna. Vänd dem sedan och stek på andra sidan i tre till fyra minuter, eller tills fisken är genomstekt. Pressa lite citronsaft över fisken och servera den varm med sallad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi