Hoppa till huvudinnehåll

Kryddiga lammburgare

Det här låter kanske inte som en typisk indisk rätt och det är det inte. Men i Indien har man alltid ätit kebab. Antingen med tunnbröd eller utan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det här låter kanske inte som en typisk indisk rätt och det är det inte. Men i Indien har man alltid ätit kebab. Antingen med tunnbröd eller utan.

Tillagning:

1. Till hamburgarna:
Använd en liten hushållsapparat. Grovhacka lök, ingefära, vitlök, koriander och grön chilifrukt med den eller gör det för hand. Lägg i en skål tillsammans med det malda lammköttet. Tillsätt kummin, garam masala, salt, ägg och brödsmulor och blanda väl.

2. Forma 6 hamburgare och ställ dem i kylskåpet i 20 minuter, eller tills de ska stekas. Tag ut dem ur kylskåpet 30 minuter innan du steker dem.

3. Gör yoghurten med örter under tiden. Blanda alla ingredienser i en skål och krydda med salt och nymald svartpeppar.

4. Sätt på grillen i ugnen. Den skall vara het. Placera hamburgarna på en plåt, på ett inoljat bakplåtspapper. Stek i 4-5 minuter per sida. Hamburgarna kan också stekas i en teflonpanna i 8-10 minuter. Vänd dem efter halva tiden.

5. Skär hamburgarbröden i halvor. Placera en hamburgare på en bädd av sallad på en brödhalva. Lägg tomat, lökringar och en sked yoghurt med örter över hamburgaren och sätt på den övre brödhalvan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi