Det här låter kanske inte som en typisk indisk rätt och det är det inte. Men i Indien har man alltid ätit kebab. Antingen med tunnbröd eller utan.
Ingredienser
- 1 st lök
- 1 st ingefära- 4cm:s bit
- 4 klyfta vitlök
- 20 gram (g) koriander- färsk
- 3 st grön chili
- 450 gram (g) lammkött- malet
- 0.75 tesked (tsk) kummin- mald
- 1.5 tesked (tsk) salt
- 1 st ägg
- 2 skiva bröd- smulade i en mixer
- 2 matsked (msk) olja
- 200 gram (g) grekisk yoghurt- Till yoghurten med örter
- 30 gram (g) koriander- färsk, Till yoghurten med örter
- 15 gram (g) mynta- färsk, Till yoghurten med örter
- 1.5 st grön chili- Till yoghurten med örter
- salt- Till yoghurten med örter
- 6 st hamburgarbröd- Till servering
- 1 st lök- Till servering
- 2 st plommontomat- Till servering
- Sallad- Till servering
Det här låter kanske inte som en typisk indisk rätt och det är det inte. Men i Indien har man alltid ätit kebab. Antingen med tunnbröd eller utan.
Tillagning:
1. Till hamburgarna:
Använd en liten hushållsapparat. Grovhacka lök, ingefära, vitlök, koriander och grön chilifrukt med den eller gör det för hand. Lägg i en skål tillsammans med det malda lammköttet. Tillsätt kummin, garam masala, salt, ägg och brödsmulor och blanda väl.
2. Forma 6 hamburgare och ställ dem i kylskåpet i 20 minuter, eller tills de ska stekas. Tag ut dem ur kylskåpet 30 minuter innan du steker dem.
3. Gör yoghurten med örter under tiden. Blanda alla ingredienser i en skål och krydda med salt och nymald svartpeppar.
4. Sätt på grillen i ugnen. Den skall vara het. Placera hamburgarna på en plåt, på ett inoljat bakplåtspapper. Stek i 4-5 minuter per sida. Hamburgarna kan också stekas i en teflonpanna i 8-10 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
5. Skär hamburgarbröden i halvor. Placera en hamburgare på en bädd av sallad på en brödhalva. Lägg tomat, lökringar och en sked yoghurt med örter över hamburgaren och sätt på den övre brödhalvan.