Hoppa till huvudinnehåll

Mangomilkshake

Bäst blir den här med färsk mango. Välj en frukt som är mogen. Problemet i bedömningen är att en helt grön mango kan vara väl mogen, medan en röd mango kan vara träig. Små defekter på ytan kan svara mot fula skador inuti. Köp hellre lätt mogen mango än övermogen. Kläm lätt på den. Sviktar det lite så är den mogen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Bäst blir den här milkshaken med färsk mango. Välj en frukt som är mogen. Problemet i bedömningen är att en helt grön mango kan vara väl mogen medan en röd mango kan vara träig. Små defekter på ytan kan svara mot fula skador inuti. Köp hellre lätt mogen mango än övermogen. Kläm lätt på den. Sviktar det lite så är den mogen.

Tillagning:

1. Ställ en av frukterna på ända, med den spetsigare sidan upp. Skär av kinderna på båda sidorna av kärnan och skär dem i halvor på längden.

2. Skär bort fruktköttet runt kärnan. Fånga upp saften i en skål.

3. Skala fruktbitarna och mosa dem i en mixer.

4. Tillsätt mjölk och socker och mixa blandningen tills den blir slät. Kyl tills milkshaken ska drickas. Lägg i iskuber och servera. Servera i små glas.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi