Hoppa till huvudinnehåll

Spett med paneerost och grönsaker

Paneerost är en av de främsta proteinkällorna för dem som äter vegetarisk mat i Indien. Den milda osten passar perfekt med den indiska kryddningen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Paneerost är en av de främsta proteinkällorna för dem som äter vegetarisk mat i Indien. Den milda osten passar perfekt med den indiska kryddningen.

Tillagning:

1. Till marinaden: Blanda samman alla ingredienserna i en skål och lägg i paneerost och grönsaker. Täck med plastfolie och låt marinera i 30 – 40 minuter, eller ännu längre, i kylskåp.

2. Hetta upp ugnen till 200°. Tag fram en plåt och täck med ett inoljat bakplåtspapper.

3. Varva grönsaker och paneerost på spetten. Stek i ugnen i 7 minuter. Stänk smält smör över spetten, vänd dem och stek dem på andra sidan i ytterligare 5 – 7 minuter eller tills de är lätt förkolnade i kanterna.

4. Strö över chaat masala och servera. De är också mycket goda serverade med grön chutney.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi