Hoppa till huvudinnehåll

Omelett med salami, oliver och kronärtskocka

Janna Wahlberg överraskade fotografen Charlotta Boucht genom att dyka in i hennes kylskåp. Resultatet blev en härlig omelett med salami, oliver, torkad svamp, kronärtskocka och rökt ost.

Ingredienser

Anvisningar: 

Janna Wahlberg överraskade fotografen Charlotta Boucht genom att dyka in i hennes kylskåp. Resultatet blev en härlig omelett med salami, oliver, torkad svamp, kronärtskocka och rökt ost.

Gör så här:

1. Vispa ägg, svamp, vatten och kryddor kraftigt.

2. Skär salamin, oliverna, osten, kronärtskockan och tomaterna i små bitar.

3. Stek pumpakärnorna i stekpanna utan fett tills du känner en nötakig doft. Smält sedan smöret i en het stekpanna.

4. Häll äggsmeten i pannan och sänk till medelvärme. Grädda omeletten tills den är nästan färdig och tillsätt sedan ost, oliver, salami och kronärtskocka.

Vik omeletten och strö till sist tomaten och pumpakärnorna över, servera direkt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi