Hoppa till huvudinnehåll

Aningen söt bengalisk kikärtslinscurry

Socker används ofta i bengaliska recept. Ofta ännu mera än i den här curryn. Jag har slutat att använda färsk kokosnöt i mina recept. Torkade kokosflingor är så mycket lättare att använda. Men har du tid så blir det godare med färsk kokosnöt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Jag har slutat att använda färsk kokosnöt. Torkade kokosflingor är så mycket lättare att använda. Men har du tid så blir det godare med färsk kokosnöt.

Tillagning:

1. Koka upp vatten, kikärtslinser och gurkmeja i en kastrull. Låt koka i omkring en timme, eller tills linserna är mjuka. Tillsätt vatten vid behov.

2. Rör i koriander, garam masala, salt och socker efter smak. Låt koka tills linserna är mycket mjuka och börjar gå sönder.

3. Hetta upp olja eller smör i en liten stekpanna. Stek kardemummakapslar, kummin, kryddnejlikor, kanel, senapsfrön, chili och lagerblad i 30 sekunder. (Var försiktig för fröna kan sprätta lite) Tillsätt kokosnöt och rör i blandningen tills den blir gyllenbrun.

4. Häll kryddblandningen i linsgrytan, rör om, fördela på 4 tallrikar och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi