Hoppa till huvudinnehåll

Sydindisk grönsaksrätt

Det här receptet är bedrägligt lätt. Du kan byta ut grönsakerna i receptet till dina favoriter eller använda de grönsaker du råkar ha hemma.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det här receptet är bedrägligt lätt. Du kan byta ut grönsakerna i receptet till dina favoriter eller använda de grönsaker du råkar ha hemma.

Tillagning:

1. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna. Tillsätt kummin, lök och chilifrukter och stek tills löken är mjuk och börjar få färg.

2. Rör då i gurkmeja, salt, morötter och potatis. Täck pannan och låt steka på svag värme och rör ofta. Häll i en skvätt vatten om det verkar behövas för att grönsakerna inte ska brännas vid.

3. Lägg i gurka och bönor efter omkring 15 minuter. Täck pannan igen och stek i ytterligare 5 till 10 minuter tills alla grönsaker är mjuka.

4. Medan grönsakerna steker ska du lägga schalottenlök, ingefära och kokos (med vattnet de blötlagts i) i en mixer. Mixa till en slät smet. Häll till sist smeten i pannan tillsammans med ärterna. Koka ännu i fem minuter under omrörning. Riv ner currybladen i pannan och rör i yoghurten

5. Tag pannan från värmen och stänk kokosolja över grönsakerna, om du vill. Skeda upp blandningen på sex tallrikar och servera med basmatiris.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi