Hoppa till huvudinnehåll

Sallad med marinerat kött och dressing med apelsinskal

Janna Wahlberg besökte Kim Herold och trollade fram en sallad med marinerat kött och en dressing med apelsinskal.

Ingredienser

Anvisningar: 

Janna Wahlberg besökte Kim Herold och trollade fram en sallad med marinerat kött och en dressing med olja, apelsinskal, peppar och vinäger.

Gör så här:

1. Skär köttet i strimlor och häll över marinaden. Låt marineras i ½ h.

2. Riv salladen, skär tomaten i mindre delar och blanda dressingen.

3. Tillsätt skal från citronen och apelsinen i dressingen. Skär apelsinköttet i bitar och tillsätt i salladen.

4. Häll dressingen över och blanda salladen.

5. Skär osten i skivor och stek skivorna i het panna tills de är gyllenbruna.

6. Stek köttet snabbt på hög värme och lägg det på salladen. Sätt sedan osten på köttet och servera genast.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi