Hoppa till huvudinnehåll

Auberginer i yoghurt på bengaliskt vis

Den här grönsaksrätten passar mycket bra med lammcurry, men kan också serveras som en separat rätt. Yoghurt skär sig mycket lätt, så var försiktig då du hettar upp den. Rör ofta om i kastrullen och använd inte för hög värme.

Ingredienser

Anvisningar: 

Den här grönsaksrätten passar mycket bra med lammcurry, men kan också serveras som en separat rätt. Yoghurt skär sig mycket lätt, så var försiktig då du hettar upp den. Rör ofta om i kastrullen och använd inte för hög värme.

Tillagning:

1. Pudra aubergineskivorna med gurkmeja, salt och hälften av chilipulvret.

2. Hetta upp olja i en stor teflonpanna och stek aubergineskivorna tills de blir mjuka. Du kanske måste ta det i två omgångar. Lägg dem åt sidan.

3. Vispa 200 ml av yoghurten med socker, salt och resten av chilipulvret i en skål. Häll blandningen i en såskastrull och hetta upp den varsamt i omkring fem minuter. Rör ofta för att hindra att den skär sig.

4. Rör i mald spiskummin och aubergineskivor. Hetta försiktigt upp rätten och blanda om.

5. Rör i resten av yoghurten, kontrollera kryddningen och servera dekorerad med färsk koriander.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi