Hoppa till huvudinnehåll

Naan-bröd

Vissa recept på naan innehåller jäst, andra bakpulver och jäst och det här är den enklaste varianten som bakas enbart med bakpulver. Hur bröden egentligen ska gräddas i våra vanliga ugnar är ett frågetecken. Endel sätter ugnen på maximum, andra använder grill och medelvarm ugn.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vissa recept på naan innehåller jäst, andra bakpulver och jäst och det här är den enklaste varianten av naan som bakas enbart med bakpulver. Hur bröden egentligen ska gräddas i våra vanliga ugnar är ett frågetecken. Några kockar sätter ugnen på maximum, andra använder grill och medelvarm ugn.


Tillagning:

1. Till degen. Sikta mjölet i en skål. Tillsätt socker, salt och bakpulver. Blanda mjölk och olja i en annan skål.

2. Gör en grop mitt i mjölblandningen och häll vätskan i den. Blanda ihop degen. Börja arbeta från mitten genom fylla på med mjöl från kanterna ända tills det blir en smidig, lös deg. Knåda den väl i 8-10 minuter. Tillsätt mjöl om den känns för kladdig.

3. Lägg degen i en inoljad skål, täck med en fuktig handduk och lämna den på ett varmt ställe i åtminstone en timme eller tills den har blivit dubbelt så stor. Knåda då ihop den och gör fem bollar av den.

4. Hetta upp grillen i ugnen till medelstark värme. Ställ in en plåt klädd med ett kraftigt bakplåtspapper i den varma ugnen.

5. Kavla ut degbollarna till rätt tunna, avlånga bröd. Tag ut den heta plåten, placera bröden på den och grädda eller grilla dem i 1-2 minuter eller tills de är lätt bruna. Pensla bröden med smör och servera dem heta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi