Hoppa till huvudinnehåll

Pepprig varm kålsallad

Kålen ska inte bli sladdrig. Se upp med att inte steka rätten för länge. Det går bra att använda antingen savoykål eller vitkål.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kålen ska inte bli sladdrig. Se upp med att inte steka rätten för länge. Det går bra att använda antingen savoykål eller vitkål.

Tillagning:

1. Hetta upp oljan i en stor wok eller en teflonpanna. Drag den av plattan då oljan börjar ryka och låt svalna i 10 sekunder. Sätt därefter tillbaka den på plattan, sänk värmen och stek asafoetida (också kallad hing eller dyvelsträck), senaps- och nigellafrön i 30 sekunder. Lägg i chilifrukterna, linserna och jordnötterna och stek i några minuter eller tills linserna har fått färg.

2. Rör ner curryblad, kål och salt efter smak. Stek och rör i 10 minuter. Se till att kålen förblir ganska fast.

3. Lägg upp kålen på 2-3 tallrikar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi