Hoppa till huvudinnehåll

Frittata med bacon och stekt karljohansvamp

Maria anade ugglor i mossen när Janna Wahlberg ringde på hos henns i Karis. - Det står ju "Soppa på en spik" på din jacka! sa Maria. Resultatet blev en läcker frittata som Janna och Maria kockade ihop i ett huj.

Ingredienser

Anvisningar: 

Den här gången blev det Soppa på en spik hos författaren Maria Turtschaninoff. Av ingredienserna i Marias kök kockade Janna Wahlberg en läcker frittata.

Gör så här:

1. Tvätta potatisen och skär i skivor.

2. Rör ihop ägg, mjölk, salt, peppar, tryffelolja.

3. Stek potatisbitarna i smör tills de mjuknar och blir glansiga. Tillsätt bacon, lök, svamp.

4. Sänk värmen i stekpannan, häll i äggsmeten och fortsätt steka i ca 7 minuter.

5. Strö över riven parmesan.

6. Ställ stekpannan i varm ugn i 175 grader i 5 minuter.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi