Hoppa till huvudinnehåll

Blåmusslor med kokosflingor

Det här är en rätt från Maharashtra som ligger vid kusten i sydvästra Indien. Den är mycket lätt att tillreda. Och det går snabbt.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det här är en rätt från Maharashtra som ligger vid kusten i sydvästra Indien. Den är mycket lätt att tillreda. Och det går snabbt.

Tillagning:

1. Hetta upp oljan i en medelstor teflonpanna och stek löken tills den blir gyllenbrun.

2. Tillsätt chilifrukter, ingefära och vitlök, salt, gurkmeja, garam masala och tomater och låt koka tills tomaterna har blivit mjuka och börjar falla sönder.

3. Koka under tiden upp en stor kastrull med vatten och lägg i musslorna och låt dem koka i omkring tre minuter, eller tills de alla har öppnat sig(kasta bort musslorna som inte öppnar sig). Tag upp musslorna med en hålslev och lägg dem åt sidan. Spara vattnet.

4. Lägg sedan kokosflingor och koriander i tomatröran och häll också i en slurk av musslornas kokvatten. Rör om. Kryddröran ska vara tillräckligt tjock för att kunna täcka musslorna och rinna in i musselskalen.

5. Tag ut en del av musslorna ur skalen, men lämna kvar några hela musslor för att rätten ska se vacker ut och vara aptitretande. Rör ner musslorna i kryddsåsen och blanda om väl. Servera rätten med basmatiris.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi