Hoppa till huvudinnehåll

Fiskcurry med kokosnöt

Kryddorna och de gröna chilifrukterna steks hela. Då ger de smak åt curryn, men den blir inte för stark. Också barn kan äta av den. Det är i fröna och mellanväggarna som det mesta av chilifruktens styrka sitter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kryddorna och de gröna chilifrukterna steks hela. Då ger de smak åt curryn, men den blir inte för stark. Också barn kan äta av den. Det är i fröna och mellanväggarna som det mesta av chilifruktens styrka sitter.

Tillagning:

1. Hetta upp oljan i en teflonkastrull. Lägg i senapsfrön, kryddnejlikor, kardemummakapslar och kanelstång. Stek under omrörning i 20 sekunder. Var försiktig. Fröna kan börja poppa. Tillsätt hälften av den hackade löken och stek i 4-5 minuter eller tills löken är mjuk.

2. Tag fram en mixer medan löken steker. Lägg i det som blev kvar av löken, ingefäran, vitlöken, mald koriander och 100 ml av kokosmjölken. Mixa till en slät smet.

3. Häll blandningen i kastrullen tillsammans med de gröna chilifrukterna och salt. Sätt locket på kastrullen och låt curryn koka över svag värme i 12-15 minuter. Rör om då och då.

4. Häll i resten av kokosmjölken, vatten, curryblad, svartpeppar, garam masala och fisk. Låt koka utan att röra om i kastrullen i omkring 3-5 minuter. Då fisken är kokt är den inte längre genomskinlig.

5. Till serveringen: Rör i citronsaft och koriander. Smaka av och korrigera kryddningen om det behövs. Häll upp i skålar och servera fiskcurryn med ris.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi