Den peppriga tamarindmajonäsen är underbar tillsammans med krabbkakorna. Vill du ha en perfekt lunch kan du servera krabbakakorna med en sallad och stänka över salladssås.
Ingredienser
- 4 matsked (msk) olja- Krabbkaka
- 1 st lök- Krabbkaka
- 1 st ingefära- Krabbkaka
- 2 klyfta vitlök- Krabbkaka
- 2 tesked (tsk) koriander- mald, Krabbkaka
- 0.5 tesked (tsk) chili- Krabbkaka
- salt- Krabbkaka
- 1 tesked (tsk) garam masala- Krabbkaka
- 1 matsked (msk) citronsaft- Krabbkaka
- 25 gram (g) koriander- blad och stjälkar, Krabbkaka
- 400 gram (g) krabbkött- Krabbkaka
- 1 st ägg- Krabbkaka
- 2.5 matsked (msk) majonnäs- Krabbkaka
- 10 st brödskivor- mixade till smulor, Krabbkaka
- 80 gram (g) majonnäs- Tamarindmajonnäsen
- 50 milliliter (ml) mjölk- Tamarindmajonäsen
- salt- Tamarindmajonäsen
- svartpeppar- Tamarindmajonäsen
- 1 matsked (msk) tamarindpasta- Tamarindmajonäsen
- 1 bunt koriander- färsk, blad och stjälkar, Tamarindmajonäsen
Den peppriga tamarindmajonäsen är underbar tillsammans med krabbkakorna. Vill du ha en perfekt lunch kan du servera krabbakakorna med en sallad och ett stänk salladssås.
Tillagning:
1. Hetta upp ugnen till 170°.
2. Värm hälften av oljan i en teflonpanna och stek löken i omkring 4 minuter, eller tills den blir mjuk. Lägg i ingefära och vitlök och stek i 40 sekunder. Rör i koriander, chilipulver, salt och garam masala. Stek i 20 sekunder och tag sedan pannan av värmen. Häll ner blandningen i en stor skål.
3. Tillsätt citronsaft, färsk koriander, krabbkött, ägg och majonäs. Blanda väl och lägg sedan i brödsmulorna och rör om. Forma åtta lika stora, runda krabbkakor av smeten.
4. Hetta upp 1 msk olja i en teflonpanna. Stek krabbkakorna över låg värme, i omgångar, tills de är gyllenbruna. Det tar omkring 2 minuter per sida.
5. Lägg genast krabbkakorna du har stekt på en bakplåt och ställ in den i ugnen, så att kakorna hålls varma medan du steker de andra kakorna.
6. Till tamarindmajonäsen:
Lägg alla ingredienser till majonäsen i en skål och vispa ihop dem. Salta efter smak.
7. Till serveringen: tag ut de varma krabbkakorna ur ugnen. Lägg kakorna på tallrikar och servera dem med en sked av tamarindmajonäsen. Placera några salladsblad bredvid kakorna. Stänk över lite salladssås.