Hoppa till huvudinnehåll

Kryddiga krabbkakor med tamarindmajonäs

Den peppriga tamarindmajonäsen är underbar tillsammans med krabbkakorna. Vill du ha en perfekt lunch kan du servera krabbakakorna med en sallad och stänka över salladssås.

Ingredienser

Anvisningar: 

Den peppriga tamarindmajonäsen är underbar tillsammans med krabbkakorna. Vill du ha en perfekt lunch kan du servera krabbakakorna med en sallad och ett stänk salladssås.

Tillagning:

1. Hetta upp ugnen till 170°.

2. Värm hälften av oljan i en teflonpanna och stek löken i omkring 4 minuter, eller tills den blir mjuk. Lägg i ingefära och vitlök och stek i 40 sekunder. Rör i koriander, chilipulver, salt och garam masala. Stek i 20 sekunder och tag sedan pannan av värmen. Häll ner blandningen i en stor skål.

3. Tillsätt citronsaft, färsk koriander, krabbkött, ägg och majonäs. Blanda väl och lägg sedan i brödsmulorna och rör om. Forma åtta lika stora, runda krabbkakor av smeten.

4. Hetta upp 1 msk olja i en teflonpanna. Stek krabbkakorna över låg värme, i omgångar, tills de är gyllenbruna. Det tar omkring 2 minuter per sida.

5. Lägg genast krabbkakorna du har stekt på en bakplåt och ställ in den i ugnen, så att kakorna hålls varma medan du steker de andra kakorna.

6. Till tamarindmajonäsen:
Lägg alla ingredienser till majonäsen i en skål och vispa ihop dem. Salta efter smak.

7. Till serveringen: tag ut de varma krabbkakorna ur ugnen. Lägg kakorna på tallrikar och servera dem med en sked av tamarindmajonäsen. Placera några salladsblad bredvid kakorna. Stänk över lite salladssås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi