
Abborre
abborre finns i vattnen utanför hela huvudstadsregionen
Bild: Yle
Enkelt är gott. En fin kombination med äggröra och abborre. Snabbmat superior!
Ingredienser
- 4 st abborrfilé- à ca 150g
- mjöl
- smör
- salt
- svartpeppar
- 4 st ägg- Dill- och äggröra
- 1 deciliter (dl) grädde- Dill- och äggröra
- 0.5 deciliter (dl) rödlök- Dill- och äggröra
- 2 matsked (msk) dill- Dill- och äggröra
- salt- Dill- och äggröra
- svartpeppar- Dill- och äggröra
Anvisningar:
Smörstekta abborrfiléer
Vänd abborrfiléerna i mjöl. Vik abborrfiléerna på mitten och stek dem gyllenbruna i smör. Glöm inte att salta och peppra.
Dill- och äggröra
Lättvispa ägg och grädde. Salta och peppra. Stek äggröran på låg värme och rör under tiden. Den skall vara riktigt lös och krämig. Blanda in rödlök och dill, serveras genast.

Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi