Hoppa till huvudinnehåll

Melonrasayana

I receptet används charentaismelon, men det går också bra att använda någon annan slags melon. Charentaismelonen är slät, med ett grågrönt skal med mörkare ränder. Den brukar väga lite under ett kilo. Köttet är djupt orange och mycket saftigt och aromatiskt. Charentais är en perfekt dessertmelon.

Ingredienser

Anvisningar: 
I receptet används charentaismelon, men det går också bra att använda någon annan slags melon. Charentaismelonen är slät, med ett grågrönt skal med mörkare ränder. Den brukar väga lite under ett kilo. Köttet är djupt orange och mycket saftigt och aromatiskt. Charentais är en perfekt dessertmelon.


Tillagning:

1. Lägg melonbitarna i en djup skål. Mosa dem lätt med fingrarna så att de får en rundare form och så att saften börjar rinna ur dem, men inte så mycket att de blir alldeles mosiga.

2. Tillsätt kokosmjölk och socker och blanda väl. Röran ska vara vackert ljust persikofärgad.

3. Rör i granatäpple och ställ i kylskåpet tills rätten ska serveras.

4. Till serveringen: Lägg en matsked krossad is i varje efterrättsskål eller glas. Fyll därefter med melonrasayana. Strö över mandelspån och servera.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi