Hoppa till huvudinnehåll

Paneerost med spenat

Det här är en underbar sammetsmjuk rätt med stora, färska bitar paneerost. Kryddningen är inte överväldigande utan förhöjer spenatens och ostens verkliga smak. Du kan göra din egen paneer enligt Anjum Anands recept.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Koka upp vattnet och lägg i spenaten. Låt koka i tre minuter eller tills bladen börjar sloka. Häll i ett durkslag och spola med kallt vatten tills spenaten har svalnat. Häll spenaten i en mixer och mixa till en slät smet.

2. Hetta upp oljan i en stor teflonpanna. Lägg i spiskummin och stek i omkring 30 sekunder eller tills det börjar dofta gott. Tillsätt lök och stek på låg värme i omkring 6 minuter eller tills löken är mjuk. Lägg då i ingefära, vitlök och chilifrukter och stek i ännu en minut.

3. Tillsätt koriander och salt efter smak. Stek i 30 sekunder. Häll sedan i spenatröran och en slurk vatten, om det behövs. Blandningen ska vara lös men inte vattnig. Låt koka upp och sjud sedan i 3 minuter.

4. Tillsätt paneerbitar, garam masala och mjölk eller grädde. Rör om och låt koka i några minuter eller tills spenaten verkar krämig och god. Rör i citronsaft efter smak. Servera med pilaffris eller naanbröd.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi