Hoppa till huvudinnehåll

Peshwari naan

Naanbröd behöver inte bara serveras till varmrätten. Här är ett recept på söta naanbröd med pistagemandlar och russin.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Sikta samman mjöl, salt och bakpulver i en skål. Blanda ihop mjölk och olja i en annan skål. Gör en grop mitt i mjölblandningen och häll vätskan i den. Blanda ihop degen.

2. Börja långsamt arbeta ihop degen från mitten genom att fylla på med mjöl från kanterna ända tills degen blir en smidig och mjuk. Knåda den i 8-10 minuter. Tillsätt mer mjöl om degen känns för kladdig.

3. Lägg degen i en oljad skål, täck med en fuktig kökshanduk och låt degen jäsa till dubbel storlek på en varm plats. Det tar åtminstone en timme. Knåda sedan degen och forma fem jämnstora bollar.

4. Till fyllningen: Lägg pistagenötter, russin och socker i en mixer och mixa ihop dem till ett grovt pulver. Fördela i fem lika stora delar.

5. Hetta upp grillen i ugnen så mycket det går. Ställ in en plåt klädd med ett kraftigt bakplåtspapper i den varma ugnen.

6. Kavla ut de fem degbollarna till tjocka runda plattor. Lägg fyllningen på halva plattan, men lämna en kant på 2-3 cm. Fukta degen runt kanterna och vik varje degplatta till en halvmåne. Tryck runt kanten, för att fyllningen skall hållas i bröden.

7. Kavla försiktigt ut naanbröden så att de blir ovala. Strö över mandelspån. Lägg bröden på den heta plåten och grilla i omkring 1-2 minuter eller tills ytan börjar få vackra bruna fläckar. Pensla med smält smör och servera bröden varma.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi