Hoppa till huvudinnehåll

Mercedes chokladmuffins med ganache och färskostkräm

Smaskiga muffins enligt recept av Mercedes Urbano-Winquist

Ingredienser

Anvisningar: 
Muffinssmeten

Sätt ugnen på 190 grader. Rör det rumstempererade smöret och sockret till skum. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt mjölblandning genom sikt. Vispa grädde och ägg lätt tillsammans. Tillsätt äggblandningen i smeten i tre omgångar. Rör inte om för mycket. Klicka ut smeten med hjälp av teskedar i 18 muffinsformar. Grädda i 20 min.

Garnera med florsocker, ganache eller färskostkräm.

Ganache, fyllig chokladkräm

Finhacka chokladen och häll den i en glasskål. Koka upp vispgrädde och honung och tillsätt chokladen. Rör till en elastisk ganache och rör ner det rumstempererade smöret. Låt stå några timmar i rumstemperatur och sedan kallt i 24 timmar. Ta ur kylen en stund före krämen breds på muffinsarna.

Färskostkräm

Vispa färskost och det rumstempererade smöret. Tillsätt florsocker och vaniljsocker till en jämn smet. Fördela på muffinsarna med sprits.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi