Hoppa till huvudinnehåll

Lappländsk ostdessert

Vi avslutade serien med en av dem mest lyckade rätterna på hela resan. På stående fot lovade Tero vår gästkock att han tar upp det här på sin restaurangmeny. Pajen sätts i en gjutjärnspanna och gräddas i den. Braspajen med lappländsk brödost sköter sig själv bara du sköter brasan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vi avslutade serien med en av dem mest lyckade rätterna på hela resan. På stående fot lovade Tero vår gästkock att han tar upp det här på sin restaurangmeny. Pajen sätts i en gjutjärnspanna och gräddas i den. Braspajen med lappländsk brödost sköter sig själv bara du sköter brasan.

Gör så här:

Blanda mandelmassa, smör, müsli och mjöl. Lägg det i botten av en gjutjärnspanna. Lägg på blåbär och knarrost. Häll över sirap och grädde. Grädda över öppen eld eller i ugn på 200° ca 10 minuter. Servera genast med lite vaniljglass till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi