Hoppa till huvudinnehåll

Tunnbrödsrullar med halstrad röding, färskost och lav

Igen en nyskapande rätt som lyckades till hundra procent. Senap på fisk passar förvånansvärt bra och renlav ger en intressant touch även om den inte smakar så mycket i sig.

Ingredienser

Anvisningar: 

Igen en nyskapande rätt som lyckades till hundra procent. Senap på fisk passar förvånansvärt bra och renlav ger en intressant touch även om den inte smakar så mycket i sig.

Gör så här:

Blanda rödlök och färskost, salta och peppra. Bred ut massan på tunnbrödet och rulla ihop till en rulle. Slå in rullen i en plastfilm och lägg i lite press i kylen. Värm rullarna i ugnen på 200° ca fem minuter och skär dem i 1 ½ cm:s bitar. Halstra rödingen i en torr panna medium snabbt, salta lite. Lägg den halstrade rödingen på tunnbrödsbitarna. Klicka på lite senap och toppa med gurka och tomat. Strö lite lav och dill på.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi