Hoppa till huvudinnehåll

Salsiccia - hemgjord italiensk korv

Salsicca är det italienska ordet för korv. Pauls korv innehåller griskarré, fänkål och blannade örter. Om du inte vill göra korv går det lika bra att använda det malda köttet till biffar eller färs. Paul rekommenderar att du avnjuter den här delikatessen med en stor härlig grönsallad och saltgurka.

Ingredienser

Anvisningar: 

Grovmal fläskkarré i köttkvarn två gånger. Svetta lök, vitlök, fänkålsfrö och fänkål tills mjukt och mal tillsammans med kött och örter. Blanda majsmjöl och mjölk och tillsätt i färsen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Trä fjälster över korvhornet. Skruva hornet på kvarnen Fyll korvstoppare och pressa korvar. Bind med bommullsgarn och se till att korvarna inte blir för spända eftersom de då spricker lätt när de steks. Bind ytterändorna sist för att lättare kunna anpassa hur hårt packade de blir. Grilla hela och dela efteråt.

Använd tio meters grisfjälster för tjockare korvar, tio meters tunna lammfjälster för tunnare korvar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi