
Det här receptet är baserat på olika typer av kärnor och kärnhus, många som vi vanligtvis slänger kan bli en fantastisk måltid. Fruktkött och kärnhus har väldigt olika karaktär och här försöker jag visa på hur kul och intressant det kan bli när man särhåller dem.
Ingredienser
- 1 st zucchini
- 2 st tomat- använd gärna plommontomater (eftersom de bara har två kammare och därför är lättare att få ut vackra kärnhus ur)
- 0.5 st granatäppel
- 1 matsked (msk) pumpafrön
- 1 matsked (msk) pinjefrön
- 1 matsked (msk) smör
- 0.5 deciliter (dl) vete- (hela kärnor)
- 3 deciliter (dl) kycklingbuljong- (flytande kycklingfond)
- 2 st kycklingbröst
- 0.5 st chili- röd, fintärnad
- 2 st lime
- 4 matsked (msk) pumpakärnsolja
- 1 st schalottenlök- finhackad
- 1 bunt körvel- (en kruka) skuren
- salt
- svartpeppar
Det här receptet är baserat på olika typer av kärnor och kärnhus, många som vi vanligtvis slänger kan bli en fantastisk måltid. Fruktkött och kärnhus har väldigt olika karaktär och här försöker jag visa på hur kul och intressant det kan bli när man särhåller dem.
Kärnhus
Koka vete mjukt i kycklingbuljong. Låt svalna. Skär ur kärnhusen ur tomat (se video nedan) och zucchini. Fintärna fruktkött av tomat och zucchini. Salta och peppra kycklingbröst, stek i lite smör och baka klart i ugn i 120ºC i ca 5-10 minuter tills innertemperatur är 62ºC.
Använd samma stekpanna och stek pumpakärnor, pinjekärnor och vete. Lägg till en liten klick smör mot slutet. Tillsätt chili, granatäppelkärnor, lime, pumpakärnsolja, schalottenlök och körvel. Smaka av med salt och svartpeppar.
Avsluta med att steka zucchinikärnhus i olivolja och smaka av med salt och svartpeppar. Servera kärnhusragun i botten och toppa med kycklingfilé, nystekta zucchinikärnhus och otillredda tomatkärnhus, kryddade med salt och peppar..
Se video där Paul visar hur man bäst skär ut tomaters kärnhus
Gjord av
Mer från programmet
- Gör en tålig, välkomnande och väldoftande granrismatta till trappan
- Lee och Camilla återanvänder kakformar och gör fågelburar med luffarslöjd – här får du tips på dekorationer som lätt kan varieras enligt årstid
- Bjud på middag som på 1700-talet – glöm allt det där med förrätt, huvudrätt och efterrätt