Hoppa till huvudinnehåll

Pasta med räkminestrone

Pasta med räkminestrone
Pasta med räkminestrone Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö mat

Min stora dröm är att köra Vasaloppet. Problemet är att den enda förberedelsen för långlopp som jag klarar av är matlagningen. Här kommer en rätt som är fullspäckad med bra kolhydrater, vatten som kan ta hand om dem, apelsin för b- och c-vitaminer och pinjekärnor som hjälper blodsockernivån. Dessutom blir det en underbar rätt för oss som kanske aldrig kommer att delta i något långlopp.

Ingredienser

Anvisningar: 


Skala räkorna och spara skalen. Stek skalen i smör och täck med vatten. Sjud i 15 min och låt dra i 15 min. Sila. Svetta lök, morötter och vitlök. Tillsätt pasta, lagerblad och buljong.

Koka pastan al dente. Skala och filéa apelsinerna och pressa juicen ur återstoden av apelsinerna. Smaka av med apelsinjuice, apelsinkött, olivolja, salt och svartpeppar. Avsluta med att blada i räkor, tomatkött, strimlad basilika och ärtor.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi