Hoppa till huvudinnehåll

Efterrätt med äppel och tjinuskisås

Janna Wahlberg åkte till Ekenäs för att dyka in i kylskåpet hos teaterregissören Åsa Salvesen. I Åsas skafferi hittade hon en konservburk med kondenserad mjölk...

Anvisningar: 

Janna Wahlberg åkte till Ekenäs för att dyka in i kylskåpet hos teaterregissören Åsa Salvesen. I Åsas skafferi hittade hon en konservburk med kondenserad mjölk...

Gör så här:

1. Koka hela konservburken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i 1- 1,5 timme.

2. Skala och skiva under tiden äpplena och stek dem med råsocker. Krydda med kanel.

3. Låt mjölkburken svalna i ca en halv timme innan du gör hål i locket, se upp för trycket!

4. Häll mjölken - som nu har blivit tjinuskisås! - över äpplena. Servera genast.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi