Hoppa till huvudinnehåll

Ellas vintips till olivspäckad lammstek

Ellas vintips till olivspäckad lammstek
Ellas vintips till olivspäckad lammstek Bild: Svenska Yle/Strömsö strömsö

Det klassiska vinvalet till ört- och vitlöksdoftande lammstek är en frodig röd Bordeaux, men den här kryddiga lammrätten med den heta lammkorven, oliverna, de marinerade tomaterna och saffransrisotton för tankarna till medelhavsländerna Spanien och Italien.

Anvisningar: 

Det klassiska vinvalet till ört- och vitlöksdoftande lammstek är en frodig röd Bordeaux, men den här kryddiga lammrätten med den heta lammkorven, oliverna, marinerade tomaterna och saffransrisotton för tankarna till medelhavsländerna Spanien och Italien.


"Mitt vinval faller på en mjukmustig druvblandning från nordöstra Spanien där vinmakaren använt fem olika druvsorter, både franska och spanska, för att skapa ett harmoniskt och kryddläckert vin. Vinet doftar inbjudande av röda solmogna bär, sötlakrits, färska örter och rostad härlighet, och det bjuds på både fyllighet och skärpa i eftersmaken."

Allt gott,
Ella


Ellas vinval: Ludovicus 2007
DO Terra Alta, Celler Piñol

Druvsorter: Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot och Syrah

Ursprung: Katalonien, DO Terra Alta

Producent: Celler Piñol

Lagring: 4,5 månader på franska, amerikanska och ungerska ekfat

Fortant de France Grenache Gris
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi