Hoppa till huvudinnehåll

Brödrutor

Dehär bröd"rutorna" (som blev mer runda =) fixade Janna Wahlberg till som tilltugg till äggröra när hon besökte Benny Törnroos i Min Morgons serie Soppa på en spik.

Ingredienser

  • 3.5 deciliter (dl) vatten
  • 0.5 deciliter (dl) mjölk
  • 0.5 paket jäst
  • 1 tesked (tsk) salt
  • 1 matsked (msk) honung
  • 6 deciliter (dl) mjöl- samt mjöl till utbakning
Anvisningar: 

Dehär bröd"rutorna" (som blev mer runda =) fixade Janna Wahlberg till som tilltugg till äggröra när hon besökte Benny Törnroos i Min Morgons serie Soppa på en spik.

Gör så här:

1. Lös upp jästen i vatten och mjölk, (40 grader) tillsammans med salt och honung.
2. Tillsätt mjöl tills degen är klibbig men hanterbar.
3. Låt degen jäsa i 1,5 timme och kavla sedan ut degen med mycket(!) mjöl på bordet.
4. Skär salmiakrutor.
5. Grädda i 240 grader 20 minuter (Obs! bara en jäsning)

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi