Hoppa till huvudinnehåll

Grillad kyckling med marinad från nordöstra Thailand

I nordöstra Thailand ska maten vara salt, syrlig och stark. Här är ett recept på grillad kykling som passar bra på sommarstugan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Phannee Kiveliö kommer från nordöstra Thailand och har bott över 20 år i Finland. På vardagarna jobbar hon i sin egen butik där hon säljer thailändska råvaror, men på fritiden tycker hon om att vara på sommarstugan och grilla kyckling och sjunga karaoke. I nordöstra Thailand ska maten vara salt, syrlig och stark. Här är ett recept på grillad kyckling som passar bra på sommarstugan.

Grillad kyckling med marinad från nordost Thailand
Skär citrongräset i små bitar. Hacka korianderrötterna med citrongräset och vitlöken i en stor mortel eller bunke. Sätt i soyasåsen, matoljan, buljongpulver, socker och vitpeppar. Sätt i minutbiffarna i marinaden. Grilla eller stek strax före servering.

Stickris
Sätt riset i vatten en timme. Skölj riset. Koka i ångkokare 15 – 20 minuter. Stickris ska inte kokas i vatten. Servera tillsammans med kycklingen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi