Hoppa till huvudinnehåll

Rödbetscocktail med noblisås

I kylskåpet hemma hos teaterproducent Niklas Rosström hittade Janna Wahlberg bland annat en påse rödbetor. Snart hade Niklas och Janna kokat ihop en saftig meny av rödbetscocktail med noblisås och bärmilkshake som efterrätt!

Ingredienser

Anvisningar: 

Rödbetscocktail:
1. Koka rödbetorna i vatten med salt, stjärnanis och saft tills dom är mjuka.
2. Skär rödbetan och avokadon i klyftor och lägg i portionsglas.
3. Dekorera med räkor och häll noblisåsen över.

Noblisåsen:
1. Koka ägget exakt 4 minuter, kyl ner i kallt vatten.
2. Koka vitlöken i vatten ett par minuter, skölj med kallt.
3. Finfördela ägget i en hög smal skål, tillsätt senap, vittvinsvinäger, salt, socker, vitlök och olja.
4. Mixa med stavmixern stadigt mot bottnen tills såsen blir en slät majonnäs.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi