Hoppa till huvudinnehåll

Lax med masalasås

Lax med masalasås
Lax med masalasås Bild: Svenska Yle/Strömsö fiskrätter

Två matkulturer samsas i en maträtt: Här är den finländska laxen i mauritisk tappning. Sudir kokar laxen i en djup stekpanna över öppen eld. En härlig utfärdsrätt som gärna ska serveras med parathabröd.

Ingredienser

Anvisningar: 

Två matkulturer samsas i en maträtt: Här är den finländska laxen i mauritisk tappning. Sudir kokar laxen i en djup stekpanna över öppen eld. En härlig utfärdsrätt som gärna ska serveras med parathabröd.

Lax med masalasås

Riv ingefära och vitlök. Mixa kryddorna(saffran, timjan, koriander, kummin och persilja) med en mixerstav. Stek laxen i olja och strö över salt. Då laxen är färdigstekt så ta bort den ur stekpannan. Strö i den rivna ingefäran och vitlöken i stekpannan. Häll lite vatten i pannan och häll i kryddblandningen. Häll på mera vatten och lägg i den halva fiskbuljongtärningen. Sätt i den stekta fisken och låt sjuda i 10 minuter.

Fräst sallad

Fräs kinakål i lite olja. Salta och stänk på lite soja. Servera som tillbehör.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi